RSS

Svar angående Fanny Nybergs FMN insändare i Sydsvenskan

16 Jul

Jag är en gammal pensionerad datatekniker som har informationsteknik som enda hobby, och i ämnet cannabis så har jag forskat mer än 15.000 timmar, så jag tillhör nog dom som vet mest om cannabis både som nyttoväxt samt medicinal växt här i Svedala,

Men att förklara det på 3000 punkter blir svårt skulle behöva minst 50.000 punkter för att ge en mer fullständig bild av ämnet cannabis, både som nytto och medicinalväxt, och ändå så har jag bara skrapat på ytan, av all information som finns att uppbringa för att få klarhet i ämnet.

Jag har mer eller mindre vikt mitt liv till informationssamhället (över 85.000 timmar på internet) sedan jag började skruva i datorer 1986, varit singel sen jag blev 26. .nu ska jag fylla 60 år.

Vart har vår medmänsklighet tagit vägen när det gäller ”empati” för dom som lider samt dör i unga år, samt alla sjuka, däribland mig själv som lider, av biverkningar i det tysta.

Bara för att det inte finns nån medicin som hjälper, utan läkarna står ofta handfallna inför svåra sjukdomar, jag vill på detta sätt sprida medicinsk kunskap som vi inte får oss tillhanda i Sverige, utan det är bara dom negativa sakerna som kommer fram, för allt handlar ju om okunskap. på min blogg sida tar jag upp marijuana i ett medicinskt perspektiv och visar vetenskapliga dokumentärer, m.m

http://endocannabinoider.bloggplatsen.se/2014/10/17/10896209-mera-lankar-om-nyttan-med-marijuana-som-hjalper-mot-svar-epilepsi/

http://endocannabinoider.bloggplatsen.se/2014/10/19/10898126-marijuana-som-cancermedicin-se-barnen-som-blir-raddade-fran-doden/

http://endocannabinoider.bloggplatsen.se/2014/10/25/10904000-oseriosa-cancerbehandlingar-i-varlden/

Allt som jag skriver om är sant , ”För sanningen har varit min ledstjärna sedan mer än 30 år”

Jag förstår ju att Fanny Nyberg arbetar som journalist. Hon är sekreterare i FMN Malmös styrelse men som opinionsbildare som FMN är, så bör dom komma med fakta och inte osanningar. och när man påstår en sak, visa då faktalänkar som bevisar ens påstående, som gör att ämnet får ett innehåll.

Det här är Fanny:s fakta inlägg i debatten om den farliga drogen cannabis.
http://www.sydsvenskan.se/asikter/cannabis-splittrar-och-dodar/

Men Fanny är starkt präglad av sitt arbete på FMN, då är det lätt att man frångår fakta i ämnet. för allt är ju ”knark” enligt Fanny och allt som inte är sanktionerat av staten ska räknas som knark.

Vem som helt kan påstå vad som helst, utan att ha skuggan av bevis. jag vill se en evidensbaserad sanning om cannabis som både medicin och möjlig framtida rekreationsdrog. Vi ska följa Israel:s framsteg i denna fråga.

Eftersom Israel är världsledande så bör vi ju följa deras exempel.

Vem vill inte ha nytta av världsledande forskning.

Även sverige forskar om cannabis medicinska egenskaper

Cannabinoids Occur Naturally In Human Breast Milk
http://www.cannabiscure.info/files/cannabis_breastmilk.htm

Och som Journalist så har man lärt sig att få till en artikel så trovärdig som möjligt,för att den ska vara slagfärdig. men då bör man ju hålla sig till sanningen. Men sanningen är ju inte konstant, den är relativ, allt beror på vilken sida om planket du står,

Se bara på Israel-Palestina konflikten. En mur, men två olika sanningar helt beroende på vilken sida om planket du står, så får du ett annat svar. samma sak är det med cannabis.

Jag vill ha en legaliserings debatt baserad på kunskap och inte på gamla förlegade fördomar som gör mer skada än nytta.

Det finns även en större artikel på CNN nedanför som jag vill att ni ska läsa. så att ni ska förstå lite bättre om vad det hela handlar om egentligen.
http://edition.cnn.com/2015/04/16/opinions/medical-marijuana-revolution-sanjay-gupta/index.html

I USA så finns det en ny bok på bästsäjarlistan som heter ”Chasing the Scream” av Johann Hari,som ni bör läsa, han tar upp kriget mot drogerna dom sista 100 åren, och visar det i ett större perspektiv,

Del av förtexten kommer här. In his New York Times best-selling book Chasing the Scream,

It is now 100 years since drugs were first banned in the United States. On the eve of this centenary, journalist Johann Hari set off on an epic three-year, thirty-thousand-mile journey into the war on drugs. What he found is that more and more people all over the world are beginning to recognize three startling truths: Drugs are not what we think they are. Addiction is not what we think it is. And the drug war has very different motives to the ones we have seen on our TV screens for so long.
http://chasingthescream.com/

Om du ska få största medicinska effekt på cannabis/marijuana så ska den intas naturellt, antingen som olja eller äta den rå, för då tillgodogör du dej så gott som allt nyttigt som finns i växten, Jag brukar säga .”för om du röker så missbrukar du medicinen, så är det ju med alla mediciner, allt kan missbrukas även alkohol..

Vad jag vet så är alkoholism en sjukdom men dom har fått det genom ett felaktigt bruk. samma är det med cannabis. du ska äta den så klart trodde ni visste det. annars så går ju i stort sett allt upp i rök. så att säga, det är som att elda för kråkorna. effekten blir densamma, nästan lika me noll.. ca 80 % går upp i rök
https://www.youtube.com/channel/UCQ6-pZV8eFwH30nkxKQlm8Q

Sen det här med ett beroende, när ska det anses vara skadligt, är det när man skadar sig ansktligt för dom har ju blivit itutade av myndigheterna att det är bra att drick vatten för det rensar njurarna, i lagoma mängder ju. risk annars för att du kan dö eller få svullen hjärna . eller skadar andra.

Flera spädbarn har fått livshotande skador av mammans vattendrickande

http://www.aftonbladet.se/halsa/article10382710.ab

Visst är världen konstig ibland, det är lätt att dö av vatten ,, det är tilllåtet.

Men av cannabis som du inte ”kan dö av” det är förbjuden.

Folk i allmänhet har fått det om bakfoten, dom tror att det hjäper att röka på. vilken är förkasligt om du ska få nån läkande effekt, det som händer när du hettar upp marijuanan i över 180 % så omvandlas många bra signalsubstanser , du tappar mellan 70-80 % av dom hälsobringade egenskaperna som annars skulle ha botat dig bättre/snabbare om du hade tagit den naturellt.

Det finns 2 stora signalsubstanser som heter THC-a samt THC-v som omvandlas till ren THC vid upphettning som gör att THC förstärks 60 gånger mer än om du hade ätit den,

Det är som att jämföra lättöl som har idag 2,25 volymprocent alkohol emot 100 % sprit. Vilket blir du fullast på lättöl eller 100 % sprit.?

Som gör att du blir kraftigt påverkad,”Flummig ” Stenad” i vanligt tal men då tappar du dom flesta medicinska egenskaperna.

Hämta hem kartan över alla olika större signalsubstans grupperna som finns i marijuanan, och vad dom har för effekt på oss människor. och vilken signalsubstans som gör nytta, på vilken kroppsdel den är gratis..  den är i pdf format

http://www.green215.com/sites/all/files/education_articles/Cannabis%20Pie%20Chart%20Breakdown.pdf

Den största gruppen signalsubstanser heter CBD, som har rent magiska egenskaper, när alla signalsubstanserna från marijuanan samverkar så blir effekten en helt annan än om du skulle använda syntetiska substitut  Du får en kraftigt läkande effekt

Is synthetic THC less effective than marijuana in its natural form?

http://weknowhy.com/health/synthetic-thc-and-natural-marijuana

Om du tror att du kan bota nån cancer genom att röka på, så har du lättare att vinna högsta vinsten på lotto, men den har en smärtstillande effekt som inte ens starka morfinpreparat kommer i närheten av, men utan dess starka biverkningar av opioder samt morfinderivat har, som har mer klart mer biverkningar än cannabis.

————————————————————————–
Fanny påstår detta:

1.)  Enligt Folkhälsoinstitutets statistik över dödsorsaker (Tox-reg) omkommer ett sextiotal    personer i Sverige varje år med cannabis – men inga andra droger – i blodet

De unga tonåringarna är ofta av uppfattningen att ingen har dött av enbart cannabis samt att drogen borde vara laglig eftersom den används i medicinskt syfte. Två felaktiga påståenden.

2.) Inte i något land i världen är cannabis för rökning godkänt som läkemedel

3.) cannabisaktivisterna i Sydsvenskans artikel hävdar de att alkohol är farligare än cannabis

4.) Räknar vi dessutom medberoende som en beroendesjukdom innebär det att en stor del av Sveriges befolkning blir sjuk på grund av cannabis och andra droger.

—————————————————-
fakta + sanning från Stefan, Jag har ju så mycket mer att visa, men måste korta ner så mycket som möjligt, så de är nästan omöjligt att korta ner, för då förlorar du så mycket fakta som gör att du inte får en komplett bild av vad det hela handlar om, för ämnet växer ju mer kunskap du har i ämnet.

1.) Vi är många i Sverige som vill se fakta artikel som styrker påståendet, annars så gäller inte Fannys påstående, och eftersom det är så många som dött av cannabis enligt hennes utsago, så måste det finnas många fakta artiklar i just detta. vad jag vet så har jag aldrig läst nånting om att cannabis har dödat någon . om vi talar om giftighet, det så kallade LD 50 testet

http://weknowhy.com/health/the-ld50-of-marijuana  

När man läser på toxreg så ser man att det är statistik hon pratar om, statistik = en uppskattning.   med statistik så kan även jag bevisa vad som helst, är det det hon menar med sanning. klarhet önskas i denna fråga.
2.) http://edition.cnn.com/videos/tv/2015/04/16/cnn-tonight-sanjay-gupta-weed-3-brooke-baldwin-marijuana.cnn  Från sjukhus i USA

2.1) 4/20 Marijuana Documentary – Cannabis Research Studies – 2015
https://www.youtube.com/watch?v=OEEvQUs6dZ8 

2.2) film från Israel som visar den medicinska nyttan med Cannabis.
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=nrchrxqylC8

3.0) Det är nog sant det cannabisaktivisterna säger, allt är en fråga om kunskap, och har man inte det så skaffar man den innan man företar sig något.

Samma som journalister gör innan dom skriver i ett ämne. och har man inte läst sin läxa så är det lätt att man har bristfälliga kunskaper i ämnet, och lämnar felaktiga påståenden.

3.1) och när man i vanligt tal pratar om cannabis och ”Spice” så blandar många ihop dom för samma saker för dom heter ju så lika. sen om det är syntetiska, vad gör det säger många, det är ju renare. just det. men samtidigt så satans giftigare. dom är ute på okänd mark, jag vill berätta vad jag anser vara sanning i hur spice kom till världen.

http://endocannabinoider.bloggplatsen.se/2014/10/24/10903529-spice-syntetiska-signalsubstanser-kommer-ursprungligen-fran-medicinbolagens-forskningar/ 
Dom säger ju att cannabis är inkörsporten till droger, samt att du blir dummare, får lägre IQ men inget av detta kunde vara mer felaktigt. det rätta svaret är ”Tobak samt Alkohol. våra 2 vanligaste lagliga droger.

Att det var så illa hade jag inte trott,, men efter att ha läst flera nedstående artiklar så anser jag att vi bör tänka efter både en och två gånger nu, både innan vi dricker, och röker tobak När jag var liten så fick jag lära mig att alkohol löste fett.

Jag vet ju inte vilken lärare ni haft, men det borde ni veta och eftersom vår hjärna till stora delar består av fett, som ska smörja våra funktioner i kroppen geom att skicka rätt signaler från hjärnan.

Men vid kortslutning, av spritens verkningar som löser upp signalen. som gör att effekten blir en annan än den önskade, se bara varje lönehelg, fylla och slagsmål lite varstans. ”Där spriten går in går vettet ut, man blir dummare av att dricka. sluta dricka.!

http://blog.sfgate.com/smellthetruth/2014/10/23/alcohol-lowers-iq-not-pot-new-study-concludes/

The study, which was carried out by researchers at the Karolinska Institutet in Sweden
http://www.telegraph.co.uk/foodanddrink/foodanddrinknews/11430179/Heavy-drinkers-have-the-lowest-IQs-study-claims.html

A Molecular Basis for Nicotine as a Gateway Drug
http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMsa1405092

Why Nicotine is a Gateway Drug – National Institutes of Health
http://www.nih.gov/researchmatters/november2011/11212011nicotine.htm

http://www.washingtonpost.com/blogs/wonkblog/wp/2014/10/22/no-marijuana-use-doesnt-lower-your-iq/

http://www.medicaldaily.com/e-cigarettes-are-gateway-drug-scientists-say-nicotine-activates-addiction-trigger-brain-300920

http://www.ucsf.edu/news/2014/03/112316/e-cigarettes-gateway-nicotine-addiction-us-teens-says-ucsf-study

Fanny silar mygg och sväljer kameler i sin jakt att misskreditera cannabis. hon gör sig själv en björntjänst genom att gå ut i media, hade hon varit smart så hade hon legat lågt. men jag förstår ju att det stack i ögonen på FMN, men det är delvis deras eget fel. upplysning om olika droger verkliga farlighet skulle vara på sin plats. och då menar jag ””allt”” du får ett beroende av samt kan dö av. och så klassar vi drogen efter den dödligheten den har, det behöver inte vara svårare än så.

Vi tar LD 50 testet som utgångspunkt.

4.0) Det är bra att Fanny tar upp: medberoende som en beroendesjukdom :    Hundratusentals människor blir sjuka av vanliga läkemedel. Upp till varannan drabbas av läkemedelsrelaterad sjuklighet som skapar vårdkostnader på upp till 19 miljarder kronor.
http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.2403396-varannan-blir-sjuk-av-vanliga-lakemedel

Tobaksbruket är i dag den största enskilda orsaken till sjukdom, lidande och förtida död i vårt land, samtidigt som den ger upphov till stora kostnader för såväl stat, landsting, kommuner och arbetsgivare som för rökaren själv.

En rökare har i genomsnitt åtta sjukdagar mer per år än en icke-rökare. Dessa sjukdagar tillsammans med de dagliga rökpauserna beräknas kosta arbetsgivaren i genomsnitt 45 000 kr per rökare och år. De privatekonomiska konsekvenserna för rökaren själv är också betydande; sammanlagt kan cigaretterna kosta mellan 12 000–20 000 kronor per år (Folkhälsomyndigheten, 2010).

Samtidigt insjuknade 100 000 per år i rökrelaterade sjukdomar (Socialstyrelsen 2014). http://www.folkhalsomyndigheten.se/amnesomraden/andts/tobak/

Rökningen är den riskfaktor som står för den största andelen av den totala sjukdomsbördan. Rökningen dödar årligen cirka 6 600 människor i Sverige, skadar hundratusentals och kostar samhället minst 30 miljarder per år (Folkhälsomyndigheten, 2010).

Såväl alkohol och narkotika som tobaksrökning förekom bland de 10 riskfaktorer som orsakade störst sjukdomsbörda i Sverige 2010. Tobaksrökning kom på fjärde plats, alkohol på åttonde och narkotika på tionde plats   http://www.lakartidningen.se/Klinik-och-vetenskap/Klinisk-oversikt/2015/01/Alkohol-narkotika-och-tobaksrokning-ger-stor-del-av-sjukdomsbordan/

Vilka skador kan alkoholmissbruk ge? Källa: CAN, Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning
http://www.mobilisering.nu/default.aspx?id=18823

Samhällets kostnader för de skador alkoholen orsakar beräknas till 45 miljarder per år*. Till detta kommer det mänskliga lidandet vid alkoholproblem och alkoholrelaterade olyckor, som naturligtvis inte går att mäta i pengar.

Internationella studier visar att alkoholen svarar för 30 procent av de stora olyckskategorierna med dödlig utgång, något högre för trafikolyckor och lägre för arbetsolyckor. För olyckor med icke dödlig utgång är alkoholens roll mindre: cirka två tredjedelar av den som gäller för dödsolyckor.

En stor del av all anmäld misshandel är relaterad till alkohol och sker på allmän plats, oftast mellan personer som inte känner varandra sedan tidigare. Vid denna typ av misshandel är det vanligast att både offer och förövare är män. I 70 procent av fallen med misshandel på allmän plats är gärningspersonen berusad.

Dödsfall från receptbelagda mediciner överstiger nu dödsfall från illegala droger

Peter Gøtzsche är professor och forskningschef för det mycket respekterade och fristående Cochrane-institutet i Köpenhamn. När Cochrane institutet släpper en rapport som är positiv för läkemedelsindustrin publiceras den omedelbart i all media. Denna rapport tvärdog dock. (Och detta är en nyhet i sig.)

Antidepressiva, antipsykotika och bensodiazepiner dödar över en halv miljon människor årligen, motsvarande två jumbojet som kraschar – varje dag – året runt. Men inte nog med det, de orsakar femton (15) gånger fler självmord än vad som rapporteras. För att inte tala om alla biverkningarna, såsom mani, insomnia, nervositet, ångest och paranoia, psykos, fientlighet och eufori.

https://www.facebook.com/inthenowrt/videos/481008832049491/?fref=nf  klicka på HD nere i högra hörnet för bättre bild

Verkningar på kort sikt av opioider och morfinderivat inkluderar: Dåsighet, Långsammare andningsfrekvens, Förstoppning Medvetslöshet, Illamående. Koma.

Fortsatt bruk eller missbruk av opioider kan resultera i fysiskt beroende och tillvänjning. Kroppen vänjer sig vid drogen och abstinenssymtom uppträder om man minskar doserna eller slutar ta drogen. De omfattar rastlöshet, muskel- och skelettsmärtor, sömnlöshet, diarré, kräkningar och frossa med gåshud. Tolerans kan uppstå, vilket innebär att långtidsanvändare måste öka doserna för att uppnå samma effekt.

Det finns mer att ta upp, hur många dör eller skadas av inte av fler lagliga droger som skapar så mycket utanförskap, men om det hörs inte ett ord i debatten,och skador av ADHD medicinen som visst ger biverkningar. alla mediciner har nästen en eller flera biverkningar. med det har inte cannabis som medicin i sin renaste för som rå, cannabis är egentligen en ört, en medicinalväxt, nu är ju så snedvriden debatt.

Varför tror dom att man knarkar om man tar naturmedicin, som cannabis, allt är ju på eget ansvar som du som vuxen måste göra, vill jag ta piller från sjukhuset eller från nån som ger alternativ medicin. för det är väl min kropp som ska botas, eller äger staten min kropp.? är det inte mitt fria val då att få den medicin jag jag anser gör minst skada för mig, jag skadar ju ingen annan . jag vill ju bara bli frisk, är det för mycket begärt ?

Är vi inte vuxna nog att för ta egna beslut som inte gör nån skada alls om du gör det på rätt sätt, allt är en fråga om kunskap, och har man inte det, då läser man på.! Hur tror ni jag har fått min kunskap, ? genom att lyssna på nån foliehatt, nä , allt har jag lärt mig på egen hand, jag har ett positivt handikapp, jag har ADHD själv samt är vetgirig till 1000.

Nu är jag tvingad att flytta till Spainen när jag inte kan få den på laglig väg utan måste bli kriminell för att ta det på grund den sneda debatten som florerar i sverige, mycket på grund av FMN:s och Fred Nybergs propaganda, så jag anser att Fanny är medskyldig till att vi har fått det samhälle vi ha idag.  det är lite grann därför som jag  gör denna sanningsenliga artikeln, för jag kan inte sitta still i båten längre när jag ser att den läcker som ett såll.

Men lagligt knark, som fås på recept, det skrivs ut i parti och minut. om du kommer till läkaren så får du ofta hem en eller flera mediciner som dom säger ska hjälpa. men det är ju att luras, för dom behandlar ju inte orsaken, samtalsterapi eller annan kognitiv terapi

Den kognitiva teorin utgår från att psykologiska störningar härrör från ett dysfunktionellt tänkande eller en dysfunktionell arbetsmodell. En dysfunktionell arbetsmodell präglas ofta av negativa tankar och känslor. För att förstå hur man skall gå tillväga för att behandla detta, använder man begreppet kognition

Men det används nästan inte idag, för arbetssitutionen är ju allt för pressad för att dom ska kunna ge adekvat hjälp, så du får hem några pillerburkar som förändrar dig som person, samt att du får ett beroende du inte hade tidigare. är det att hjälpa ? för mig så låter det som att dom stjälper dom, visst, en den kan ju bli hjälpta men mörkertalet är stort på alla dess biverkningar.

Jag skulle vilja ha en seriös debatt om ovanstående problematik punkt 4.0)

5.0) Det finns över 2000 olika sorters marijuana som alla har olika effekter, vissa har höga halter av THC och låga halter CBD medans andra sorter har hög CBD och låg THC halt, allt beror på vilken sort du röker för att få den önskvärda effekten.

https://www.leafly.com/start-exploring 

Jag kan berätta mycket mer om det mesta, vill du veta mer om nånting speciellt om cannabis så vet du vem du ska fråga. För du får alltid ett ärligt svar av mig, även om det skulle peka i den andra riktningen. allt jag vill att alla kort ska fram på bordet.

Allt har med kunskap att göra, och har man inte det så läser man på i ämnet.  CBD i marijuanan har starka medicinska effekter. det har räknats som medicin i närmare 4000 år, men det är bara dom sista 78 åren som den inte varit det. och allt detta för att få monpol att få försälja medicin.

Nedanför handlar om laglig opium
———————————————————————————————–

Det är varken olagligt att inneha eller odla opiumfröerna, som är i många fall ger ett mycket starkare beroende än den harmlösa cannabisen, som har så oändligt mycket mer medicinsk nytta som inte opium har.

samt innehåller alkoider
http://www.linnaeus.uu.se/online/lakemedel/opiumvallmo.html

Finns många trådar på flashback på hur man odlar opium i Sverige för att droga sig. Vilka vallmosorter som är mest potenta, var man köper fröna, men då är det lagligt att odla, vem undersöker om man odlar en harmlös eller en farlig sort av opium i Sverige ?

här står allt om hur du odlar och hur du gör för att få fram opium, vilka frön, osv.
Mjölksaften i opievallmo innehåller flera narkotiska alkaloider

https://www.flashback.org/sok/opium

När man sysslar med växtsubstanser så talar man om naturprodukter, dvs de som finns naturligt i växten, och semisyntetiska derivat – halvfabrikat, i cannabis fall så är det syntetiska cannabioider = Spice

Har även forskat lite om ”Spice samt ursprunget, var kommar spice egentligen ifrån.
http://endocannabinoider.bloggplatsen.se/2014/10/24/10903529-spice-syntetiska-signalsubstanser-kommer-ursprungligen-fran-medicinbolagens-forskningar/

I denna fråga så talar jag av egen erfarenthet. jag började röka cigaretter på mitt första pojkhem 1967 efter pappa dog, jag var 10 år gammal, mig placerade dom på olika institutioner.  så min första drog jag kom i kontakt med var tobak, 11 år gammal, ”Jag tillhör dom där barnhemsbarnen”

Och min andra drog blev alkohol när jag var 18 år,just utsläppt från pojkhemmet. drack rätt bra trodde man var odödlig. men spriten tog ut sin rätt, efter att hamnat i klammeri med rättvisa, flertal gånger då man inte minns vad som har hänt, under rusets gång, och när man vaknar upp i fyllecellen och knackar på för att bli utsläppt då säger dom , bra att du vaknar, för du ska upp på förhör, vadå säger jag,,

Och jag hade visst varit ute och gjort sattyg. och det hade jag ingen som helst aning om, minns ingenting, och jag insåg ju till slut efter flertalet besök, hos polisen som resulterade i ett längre fängelse straff, att jag hade nog fått en hjärnskada ändå. och om jag ska undvika trassel med polisen  och rättsväsendet samt ta ansvar för mitt liv, så är det bäst man slutar dricka.

Och från 28 års ålder så är det bara ett pyttelitet glas nån gång i veckan. mest bara för att det är gott. gärna då gammal konjak som är god att smutta, jag var rätt långt under isen ner jag drack som värst,  gjorde nästan vad som helst för sprit. det var min drog.  Är så gott som nykterist nu. en flaska räcker flera månader.

men cigaretter kommer bli min död, önskar att jag aldrig började med att röka som 11 åring, då har man ju inte det förståndet, utan du vill ju vara och göra som dom vuxna, och finns det ingen som ser till en och visar en på rätt spår här i livet.

Då blir det ju så fel i slutändan. tredje pojkhemmet som jag kom till . (varit på flera fosterhem, samt olika pojkhem), som 14 åring, då sa dom ”Sitt ni och rök runt matbordet”, till oss 6 grabbar som bodde på hemmet. och när du börjar med att ta en drog i så unga år, så bygger du upp ett beroende för livet.

Ju yngre du startar i livet ju starkare blir behovet. och allrahelst tobak där det är 30 % chans att du fastnar för livet. och inte kan jag sluta, ta mig som exempel. jag är ett levande exempel.

Mycket tack vare för att jag började röka i så unga år, dom uppmuntrade oss på hemmet, att röka, vad är det för barnuppfostran ? visserligen var detta på 60-70 talet. vet ej hur det är idag ?

Och följdverkningarna av min rökning är att jag har kraftiga åderbrock på benen, fått flera blodproppar i benen. fått medicin för det. tappat alla tänder på överkäkan .har bara 6 pliggar kvar på nedrekäken på spridda platser , så det är ju svårt att äta nå gott kött.. blir mest soppor oc mjuka saker.

Fick även en krafigare stroke 2013 som har gjort mig halvt invalidiserad, läkarna säger att med mina skador av tidgare mindre hjärnblödningar  samt den större stroken , så borde jag sitta i rullstol. men jag är då ute och går. fast man går ju lite vingligt, har haft flertal 10:or innan, så man är ju under isen nu. nu väntar bara döden på johansson.. liemannen står nog och väntar på mig.

Det blir inget mer jobb för mig..har dålig balans i kroppen. faller ofta på grund av biverkningarna av stroken men minnet samt skrivförmågan finns kvar 🙂 ligger mest hemma i soffan nu, som förtidspensionär. Om det inte hade funnits tobak. då hade inte mitt liv varit så här.. den ska förbjudas anser jag  . Tänk på era barn . vill ni att dom ska bli som mig.. börja röka i unga år, livsfarligt.

Allt detta ovanför..  beror på min rökning som inleddes som 11 åring. Står ju på paketen ”Rökning dödar” och i mitt fall så är det nog kört.

I mitt fall så emigrerar jag till Spanien i höst, där jag förhoppningsvis kan få hjälp mot min stroke, samt andra åkommor,bla. dålig lever samt njurar, tack vara cellgifter i 16 mån. 1996  för jag har nämligen den kunskapen som dom flesta saknar, tänk om ni visste vad jag vet om endocannabinoider som medicin, samt att tänka logiskt och inte lita på vad man får höra, utan att man källforskar för att veta så mycket som möjligt, och inte gå på vad media säger,

I Israel så finns det tydligen rätt medicin för oss som har fått stroke.
http://nocamels.com/2013/06/research-small-quantities-of-marijuana-protect-against-brain-damage/
http://www.medicaljane.com/2014/12/31/marijuana-may-reduce-brain-damage-caused-by-strokes/
http://guardianlv.com/2015/06/marijuana-can-help-grow-neurons-and-make-a-person-smarter/
samt att den medicinen jag fått gör att jag får så kraftiga biverkningar att jag vill gå av daga, bara för att få slut på all hjärtklappning, kraftiga svettningar samt sprängande huvudvärk.

Det finns ingen annan medicin, det är det bästa säger dom, om detta är den bästa, hur ska inte den sämre vara då. det vill jag inte ens tänka på, så jag tar ingen medicin sedan dec 2013, med risk att jag får en ny stroke. Jag vill ju inte dö än, mamma dog 91 år gammal av stroke.

”Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I’m not sure about the former.” Albert Einstein.

Nedanför lite om industrihampan
————————————————————————

Följande information kommer direkt från Förenta staternas Department of Agriculture 1942.
En 14-minuters film för att uppmuntra och instruera ”patriotiska amerikanska jordbrukare att odla 350.000 tunnland hampa varje år för att kunna försörja krigsindustrin med hamparep och skor, fallskärmar, kläder,m.m. filmen heter:

Hemp For Victory [Full Official USA WAR Movie 1942]
https://www.youtube.com/watch?v=p52Epx6lJes

Vilka är de näringsmässiga fördelarna med hampfrön, se och lär.
https://www.youtube.com/watch?v=xKTNaDWvuVQ

————————————————————-

Ni har aldrig hört talas om indoktrinering, sök bara efter edward bernays på google, titta gärna på några filmer, ni väljer själv, så kommer ni förstå hur vi har fått det samhället som vi har idag.

Vill ni inte söka så .. Propaganda (1928) by Edward Bernays  http://www.historyisaweapon.com/defcon1/bernprop.html  samt

https://www.youtube.com/watch?v=druOAHVKHCQ&list=PLeuQdkwzz1wM2cdbPrG-DU2IBbLEQJBaX
Några få av alla tusentals faktalänkar om cannabis nedanför som jag har.
——————————————————————————————————-
1975 så hade forskarna A.E Munson, L.S Harris, M.A Friedman, W.L Dewey i USA lärt sig att THC , den aktiva kemikalien i marijuana , krympte eller förstörda hjärntumörer i test möss . Men dåvarande DEA stängde snabbt ner undersökningen och förstörde dess resultat , som aldrig replikerades – förrän 2001
http://www.ukcia.org/research/AntineoplasticActivityOfCannabinoids/

HOW and WHY does Cannabis Cure Cancer – Scientific Explanation, Health Professionals, Doctors and Scientists Interviewed
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=DttdDOqQMuY

121 Studies Cannabinoids Kill Cancer cells.
http://thecannabiscure.blogspot.dk/2015/01/121-studies-cannabinoids-kill-cancer.html

The Realm of Caring is a non-profit organization that has been formed to provide a better quality of life for residents of Colorado affected by Cancer.
http://theroc.us/

Det här är en  stor vetenskaplig avhandling hur och varför vi också människor och djur har cannabinoider snarlika dom som finns i cannabisplantan. ”Den är viktig att läsa om du vill förstå sammanhandet varför vi svarar så bra på signalsubstanserna som finns i plantan/Medicinalväxten – Cannabis.

The Emerging Role of the Endocannabinoid System in Endocrine Regulation and Energy Balance
http://press.endocrine.org/doi/full/10.1210/er.2005-0009

Cannabis Research – Compiled List of Cannabinoid Studies
https://www.youtube.com/watch?v=D2byYkKnLjI&list=PLeJ01cfpZTQ4asmT8DH9xArr2OUp30WYL

På denna sidan så finns avhandlingar av medicinska forskningsresultat som forskarna har fått fram under deras kliniska studier av  marijuanan, angående Signasubstansernas inverkan på människokroppen dom sista 15-20 åren
http://grannystormcrowslist2014.webs.com/apps/forums/
Här finns det närmare 4000 patent på cannabis,marijuana i USA:s patent och registreringverk
http://patft.uspto.gov/netahtml/PTO/search-bool.html

om du söker på cannabis i första sökrutan så dyker detta upp, och samlingen växer vecka för vecka. .

Results of Search in US Patent Collection db for: cannabis: 2099 patents.

om du söker på marijuana i första sökrutan så dyker detta upp

Results of Search in US Patent Collection db for: marijuana: 1817 patents
Det är svårt att söka, fast man har allt framför näsan , visar en bra länk.
United States Patent # 6,630,507 Cannabinoider som antioxidanter och neuroskyddande

http://patft.uspto.gov/netacgi/nph-Parser?Sect1=PTO1&Sect2=HITOFF&d=PALL&p=1&u=%2Fnetahtml%2FPTO%2Fsrchnum.htm&r=1&f=G&l=50&s1=6630507.PN.&OS=PN/6630507&RS=PN/6630507

Cannabinoid Profiles – THC, THCA, THCV, CBD, CBG, CBN, CBC & Terpenes
http://www.youtube.com/watch?v=g79HokJTfPU

http://blog.sfgate.com/smellthetruth/2015/06/23/marijuana-is-medicine-journal-of-the-american-medical-association-concludes/

Här är kommer 2 st intressanta hemsidor om nyttan med marijuana/hampa växten,
det finns otroligt mycket information i ämnet .

non profit organisation http://norml.org/

420 Magazine Medical Marijuana Publication with Social Networking Community,
Forums, Blogs, Daily International Cannabis Hemp News, Facts, Information ,
http://www.420magazine.com/

Australien nedanför
————————————————

http://sixtyminutes.ninemsn.com.au/stories/8883772/green-rush-the-push-to-legalise-medical-marijuana-for-aussie-children

Medicinal marijuana in Australia FULL REPORT – Sunday Night (2014) 1/2
https://www.youtube.com/watch?v=kU5a3WPAqek

Medicinal marijuana in Australia – Sunday Night (2014) 2/2
https://www.youtube.com/watch?v=4Q4VOdEY8fQ

One in five Australians suffers from chronic pain. For many, conventional medication offers little relief. This article is part of a series looking at the medical cannabis debate

http://www.canberratimes.com.au/interactive/2015/cannabis-and-pain/

Enough talk, it’s time for action” – NSW moves forward with medical marijuana trials in Australia
https://www.youtube.com/watch?v=MlvEqH6PzFM

Israel nedanför
—————————————–
Israel som är världsledande i cannabis/marijuana forskningen ligger ljusår före många andra länder. i Israel så finns det en motsvarighet till vårt svenska fass fast i detta specifika fallet så handlar det om marijuana/cannabis istället
http://mercycenters.org/

http://www.leafscience.com/2014/04/16/israel-worlds-largest-medical-marijuana-program-video

PhD in Weed: Meet Israel’s cannabis scientist professor raphael mechoulam
Much of what we know about cannabinoids and medical marijuana stems from the groundbreaking work of this courtly Israeli.

http://www.globalpost.com/dispatch/news/regions/middle-east/israel-and-palestine/130820/israel-cannabis-scientist-Raphael-Mechoulam-medical-marijuana

The World’s First Metered-Dose Pharmaceutical Grade Medical Cannabis Inhaler
http://www.syqemedical.com/

“cannabinoids may be involved in all human diseases.”
http://nocamels.com/2013/09/professor-raphael-mechoulam-the-father-of-marijuana-research-talks-to-nocamels-about-his-studies-and-breaking-the-law-in-the-name-of-science/

———————————————————————

Samt att det sprids så mycket desinformation av många inblandade personer, både i Sverige samt utlandet, dom blandar äppen och päron och säger att det är samma sak, bla. Fred Nyberg, professor i biologisk beroendeforskning vid Institutionen för farmaceutisk biovetenskap, vid Uppsala Universitet står för rena falsarier i många stycken, samt Thomas Lundqvist, en av landets så kallade främsta experter på området.

Dom båda skulle jag vilja möta i en intellektuell diskussion/debatt ang nyttan av marijuanan/cannabis/hampans egenskaper.  det är ju bättre att berätta sanningen än att hitta på rena falsarier

Jag hade nog tvålat dit dom båda två, om inte annat så hade det blivit rena karusellen efter mötet, Vilket ramaskri det skulle bli.!

Så länge som vi har en felaktig lögnaktig rapportering,i Sverige som är vinklad för att dom ska uppnå sina syften, så lär vi svenskar aldrig få veta sanningen om dess medicinska egenskaper. utan vi ska hållas ifrån kunskap. det är ju sånt som för samhället framåt, så länge du är ovetande om en sak så längre ifrågasätter du inte heller den, utan vi inbillar oss att så är fallet, för det är vad vi har blivit lärda. förr i tiden så trodde man på oknytt, vittror, vättar.. osv. men var det sant. nä.. det var bara nått dom hade fått för sig.. samma sak är det med cannabis.

A short documentary about the medical use of cannabis in the treatment of children with cancer https://www.indiegogo.com/projects/weed-the-people-the-movie#/story

Hoppas ni fått veta lite mer nu, om det inte räcker så slå mig en pling så tar jag fram mer ur databasen , men det tar lite tid att söka fram allt, fast jag har sorterat, det är ju inte lite data som jag har, och det blir bara mer. 🙂

Av alla artiklar som jag skrivit, har jag försökt få publicerat i olika tidningar, men har oftast blivit refuserad, det vill säga.. nästan ingen har tagit in min artikel, det är inte politiskt gångbart i Sverige att prata om sanningen om cannabis som medicin. utom då VK i västerbotten och några andra små landsortstidningar. http://www.vk.se/1323639/nordebo-bor-latta-droger-legaliseras-tank-efter-innan-ni-svarar

Däremot så är det lättare att göra inlägg i utländska tidningar,då dom ofta har en mindre rigid inställning till att tala om nyttan med Marijuana/cannabis.

Jag förstår inte varför folk tror på att cannabis är bara ”Knark” och inte medicin, kan det vara på grund av vår snedvridna politik i Sverige där ingen tar nått ansvar, utan alla skyller på alla, det har blivi rena ”hönsgården” precis som i Riksdagen.

Jag står ju för allt jag satt på pränt,  Samma som Fanny gör, men jag kommer inte med påståenden. utan jag visar fakta länkar om det som jag berättar, som sanning, där är skillnaden.

Men det är troligtvis brist på kunskap när man som Fanny uttalar sig på detta sättet. hoppas hon förstår nu vad hon har satt igång. ! Jag vill ju visa allt medicinsk nytta vi får. vill du tända på får du väl åka dit det är tilllåtet. men det ska vara dom sjuka förbehållet.

Det måste väl Fanny ändå ha sett , så blind kan hon väl inte vara,  är hon så präglad av sitt arbete på FMN, så att hon inte ser all den medicinska nyttan världen runt den gör för dom sjuka, eller saknar hon ”EMPATI”totalt., men det är ju så, vet man inget så tror man ju på vad andra säger, är det stadiet som fanny befinner sig i ?

Och Fred Nyberg som skrev ett inlägg i ETC, visar ju bara att han vill vilseföra många okunniga Svenskar, men det är fler och fler som inte faller för hans dogmer som han hasplar ur sig som sanning. http://www.etc.se/utrikes/cannabis-haller-inte-som-lakemedel.

Vänliga hälsningar från Stefan Johansson 073-0617901   är det nått ni undra över fråga mig gärna, jag bits inte, allt jag vill är att sprida nyaste medicinska framstegen på cannabis ”Alla medicinbolag” säger att nästa mångmiljards patent kommer från cannabis.

Denna artikel från Roche, troligen världens största medicinbolag är 4 år gammal men enomt viktig att läsa för att förstå att cannabis faktiskt är medicin.

Cannabis sativa and Cannabis indica, representing two strains of the therapeutic plant. The genome assemblies, comprising over 131 billion bases of sequence, are the largest known gene collection of the Cannabis genomes and will be made publically available to the scientific community this fall. The genomic data is expected to aid in the advancement of research on the therapeutic benefits of the Cannabis plant for a wide range of health conditions, including cancer and inflammatory diseases.

http://www.roche.com/media/store/releases/med_dia_2011-08-18b.htm

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på juli 16, 2015 i Vårt samhälle

 

Etiketter:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: